Η Ρίζα του αετού – στα Χανιά

Συμπράττουν:

Γαρεδάκη Εύη

Γιακουμάκη Ελένη

Κοκκινάκη Αθανασία

Τσαντής Χρήστος

Χουρδάκη Ευγενία,

στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, για το στίγμα και τη ψυχική υγεία 

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο-μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού», τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, στο βιβλιοπωλείο Koukoubook, στις 6.30 το απόγευμα.
Χαιρετισμός: Ελένη Γιακουμάκη, υποδιοικήτρια7ης ΥΠΕ Κρήτης
Μιλάνε για το βιβλίο:
  • Αθανασία Κοκκινάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια
  • Ευγενία Χουρδάκη, ψυχίατρος, Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τμήματος Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου
  • Καρακατσάνη Βαγγελιώ, συγγραφέας και πρόεδρος της «Υπέρβασης»
  • Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος ψυχικής υγείας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς
Συντονίζει η Εύη Γαρεδάκη, αντιπρόεδρος της ΚΟΙΣΠΕ ΜΙΤΟΣ 
 Στη «ρίζα του αετού», η συγγραφέας με μοναδική γλαφυρότητα παρουσιάζει το πρόβλημα του στίγματος για την ψυχική νόσο. Το στίγμα, αυτός ο μύθος της τρέλας, συνεισφέρει στη διατήρηση στερεοτύπων, τόσο για τη ψυχική ασθένεια, όσο και για την υποτιθέμενη επικινδυνότητα του ανθρώπου με ψυχοκοινωνικά προβλήματα… Το βιβλίο μάς βοηθά να ξετυλίξουμε το μύθο της ψυχικής νόσου: να προβληματιστούμε, να συναισθανθούμε τις συνέπειες του στίγματος και να αναρωτηθούμε ποιο λιθαράκι θα μπορούσαμε να βάλουμε στην καταπολέμησή του… Από τον πρόλογο της Ευγενίας Χουρδάκη στην 1η έκδοση του βιβλίου
Υπέροχο, καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, βάθος και ένταση, με πλοκή που δεν επαναλαμβάνεται και δεν κουράζει τον αναγνώστη. Ένα βιβλίο που αφυπνίζει συνειδήσεις και κάνει τον άνθρωπο να νιώθει και να  πράττει ως αετός που, πέρα από τις αντιξοότητες, μπορεί ν’ ανοίξει τα φτερά του και να κερδίσει τη ζωή… Από τον πρόλογο της Άννας Τριχοπούλου, Δρ Κοινωνιολογίας, στην 1η έκδοση του βιβλίου.
Ο πρόλογος της Ελένης Γιακουμάκη, στη 2η έκδοση:
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους εκείνους που καταφέρνουν τις δυσκολίες της ζωής τους να μην τις κάνουν μεμψιμοιρία και παραίτηση αλλά να τις μετουσιώνουν σε δύναμη, πείσμα και  δημιουργικότητα.
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους συγγραφείς που το μελάνι ματώνει τα χέρια τους γιατί στη πραγματικότητα η αποτύπωση σε χαρτί της αλήθειας τους αποτελεί αιμορραγία ψυχής.
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους συγγραφείς που γράφουν όχι στο γραφείο τους μπροστά από το παράθυρο τους με θέα τη θάλασσα αλλά σ’ εκείνους που γράφουν κλεισμένοι σε τοίχους επιβεβλημένης απομόνωσης σε στιγμές που οι παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής τους μαγκώνουν δάχτυλα, σκέψη και καρδιά.
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό που συνολικά είναι η συγγραφέας του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά και για την ικανότητα της να αφηγείται μυθοπλαστικά τις αλήθειες της ζωής όπως αυτή του κοινωνικού στίγματος και του αποκλεισμού των ανθρώπων με ψυχική νόσο.
 «Η ρίζα του αετού» δεν ήταν για μένα μόνο ένα ανάγνωσμα που γλύκανε τη ψυχή μου και με συντρόφεψε σε ώρες που είχα ανάγκη την παρέα ενός καλού βιβλίου, αλλά που με έκανε να αναρωτηθώ για τις αξίες της ζωής και τη δύναμη της θέλησης, που με έβαλε απέναντι από τον ίδιο τον εαυτό μου, μαλώνοντας με για όλα όσα θεωρώ δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα, που με έκανε να έχω νοσταλγικά συναπαντήματα με κομμάτια της προσωπικής-επαγγελματικής μου ζωής αναγνωρίζοντας  στοιχεία από φωτεινούς ανθρώπους που συνάντησα.
Γι αυτό με χαρά προλογίζω την δεύτερη έκδοση του βιβλίου της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, ευχόμενη το πέταγμα του αετού της να συνεχίζει αταλάντευτα, σχίζοντας τα σύννεφα των προσωπικών μας αμφισβητήσεων και εδραιώνοντας μέσα μας, αυτά που αληθινά έχουν αξία και αυτά για το οποία έχει νόημα να παλεύουμε.
Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983091058
Στη Ρίζα του Αετού, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, μυθιστόρημα  
Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής
 Διόρθωση: Δανιήλ Τσιορμπατζής, Μαρία Χατζιδάκη, Ευαγγελία Ψυχογιουδάκη
 Πίνακας εξωφύλλου: Αναστασία Μπρισκόλα
Τιμή βιβλίου 12,5 ευρώ (περιέχει ΦΠΑ 6%)
Και 3,5 ευρώ συνολικά για έξοδα αποστολής-αντικαταβολής
Δωρεάν αποστολή με παραγγελίες άνω των 25 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Follow by Email