Ο Πύργος του Β στην κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ

Το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β- Μια Μαθηματική περιπέτεια», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσίασε η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ για έναν άλλο τρόπο ζωής», την Κυριακή το βράδυ, στις 22 Ιανουαρίου 2017, στην Πάτρα. Οι φίλοι του βιβλίου που πήραν μέρος στην εκδήλωση, που έγινε στο Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα παιδαγωγικό παιχνίδι μύησης στη μαγεία των αριθμών και της γεωμετρίας, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέσα από την ιστορία των μαθηματικών.
Τα μέλη της ΠΡΟΤΑΣΗΣ με πολύ χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκαν τον Σάκη Ροδίτη στον χώρο τους, καθώς όπως ανάφερε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο Βασίλης Πασσάς, «ο Σάκης για περίπου 10 χρόνια ήταν ένα σημαντικό στέλεχος του Κ.Δ.Α., που συνέβαλλε φιλοσοφικά και πρακτικά στο ξεκίνημα και στην καθιέρωση των ομάδων παιδιών του Κέντρου».
Η υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας Αχαΐας Ιωάννα Παπαϊωάννου παρουσίασε τους παιδαγωγικούς στόχους, την φιλοσοφία του βιβλίου αλλά και πολλούς μαθηματικούς γρίφους που περιέχει το έργο «Ο Πύργος του Β». Ο συγγραφέας του βιβλίου, Σάκης Ροδίτης, αναφέρθηκε στο έργο του, το οποίο δεν ήταν άλλο από το έργο της ζωής του ως μαθηματικός αλλά και ως ενεργό πρόσωπο της κοινωνίας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο: «Εμείς με εργαλείο τα μαθηματικά και το μαθηματικό τρόπο σκέψης, θέλουμε να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε κάτι από τη βαθύτερη σοφία του ανθρώπινου μυαλού και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας σ’ ένα αλλιώτικο πλαίσιο, έτσι που να πλησιάσουμε το νόημα της ζωής ή ίσως πιο σωστά να βρει ο καθένας μας το δικό του νόημα».

Δείτε εδώ για παραγγελίες του βιβλίου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Το άθροισμα των κόκκων σιταριού στο πρόβλημα της σκακιέρας και το παιχνίδι των πεσσών των αρχαίων Ελλήνων

Follow by Email