Η Ελένη Γιακουμάκη προλογίζει το βιβλίο «Στη ρίζα του αετού»

Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους εκείνους που καταφέρνουν τις δυσκολίες της ζωής τους να μην τις κάνουν μεμψιμοιρία και παραίτηση αλλά να τις μετουσιώνουν σε δύναμη, πείσμα και  δημιουργικότητα.

Η Ελένη Γιακουμάκη, υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,

προλογίζει τη δεύτερη έκδοση του μυθιστορήματος

της Βαγγελιώς Καρακατσάνη

«Στη ρίζα του αετού» (εκδόσεις Ραδάμανθυς)

Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους εκείνους που καταφέρνουν τις δυσκολίες της ζωής τους να μην τις κάνουν μεμψιμοιρία και παραίτηση αλλά να τις μετουσιώνουν σε δύναμη, πείσμα και  δημιουργικότητα.
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους συγγραφείς που το μελάνι ματώνει τα χέρια τους γιατί στη πραγματικότητα η αποτύπωση σε χαρτί της αλήθειας τους αποτελεί αιμορραγία ψυχής .
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό στους συγγραφείς που γράφουν όχι στο γραφείο τους μπροστά από το παράθυρο τους με θέα τη θάλασσα αλλά σ’ εκείνους που γράφουν κλεισμένοι σε τοίχους επιβεβλημένης απομόνωσης σε στιγμές που οι παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής τους μαγκώνουν δάχτυλα, σκέψη και καρδιά.
Έχω ένα μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό που συνολικά είναι η συγγραφέας του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά και για την ικανότητα της να αφηγείται μυθοπλαστικά τις αλήθειες της ζωής όπως αυτή του κοινωνικού στίγματος και του αποκλεισμού των ανθρώπων με ψυχική νόσο.
 «Η ρίζα του αετού» δεν ήταν για μένα μόνο ένα ανάγνωσμα που γλύκανε τη ψυχή μου και με συντρόφεψε σε ώρες που είχα ανάγκη την παρέα ενός καλού βιβλίου, αλλά που με έκανε να αναρωτηθώ για τις αξίες της ζωής και τη δύναμη της θέλησης, που με έβαλε απέναντι από τον ίδιο τον εαυτό μου, μαλώνοντας με για όλα όσα θεωρώ δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα, που με έκανε να έχω νοσταλγικά συναπαντήματα με κομμάτια της προσωπικής-επαγγελματικής μου ζωής αναγνωρίζοντας  στοιχεία από φωτεινούς ανθρώπους που συνάντησα.
Γι αυτό με χαρά προλογίζω την δεύτερη έκδοση του βιβλίου της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, ευχόμενη το πέταγμα του αετού της να συνεχίζει αταλάντευτα, σχίζοντας τα σύννεφα των προσωπικών μας αμφισβητήσεων και εδραιώνοντας μέσα μας, αυτά που αληθινά έχουν αξία και αυτά για το οποία έχει νόημα να παλεύουμε.
                                                                   Ελένη Γιακουμάκη
Στη Ρίζα του Αετού, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, μυθιστόρημα  
Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής
 Διόρθωση: Δανιήλ Τσιορμπατζής, Μαρία Χατζιδάκη, Ευαγγελία Ψυχογιουδάκη
 Πίνακας εξωφύλλου: Αναστασία Μπρισκόλα
ISBN 978-960-93-7630-3

Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Τιμή βιβλίου:
14 ευρώ (περιέχει ΦΠΑ 6%) και μόνο 2 ευρώ συνολικά για τα έξοδα αποστολής-αντικαταβολής.
Δωρεάν αποστολή με παραγγελίες δύο βιβλίων από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Follow by Email