Ένα υπέροχο ταξίδι – Σχόλια αναγνωστών για το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη

Τα δυο πουγκιά

Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιάδης
Αναδόμηση κειμένου-λογοτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής
Το βιβλίο του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά» (2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς), ξεκίνησε το ταξίδι του και ήδη τα πρώτα σχόλια ανθρώπων που το διάβασαν κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Με την άδειά τους λοιπόν, παραθέτουμε εδώ ορισμένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά σχόλια αναγνωστών για το βιβλίο. 

Δημήτρης Σπυρόπουλος, Αθήνα

Πολύ το χάρηκα και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιώργη τον Ηλιάδη που μου το πρόσφερε.Θεωρώ όχι απλά ότι είναι συγγραφέας, αλλά ένας πολύ καλός συγγραφέας. Ας μας λέει πως «Τα δυο πουγγιά», «Το μόνον άρτιό μου έργο είναι». Είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα θα αφήσει πίσω του το πρώτο σκαλί και δυο-δυο θα τα δρασκελάει με τη φρεσκάδα της γραφής του, ανεβαίνοντας μια κλίμακα που δεν έχει τέλος.
Γιώργο Ηλιάδη, αφού σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι:
«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα».

Χρυσούλα Αλιφραγκή, Καλαμάτα

O Μήτσος τελείωσε, όπως έγραψε παραπάνω για «τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη, ένα ωραίο ταξίδι. Εγώ είμαι σε μια φάση του βιβλίου που διαβάζω σελίδα και το αφήνω. Όχι γιατί δεν μου αρέσει, αλλά γιατί άθελά μου τα μάτια μου υγραίνονται και δεν βλέπω. Μη θαρρείτε ότι είναι δακρύβρεχτο, ίσα-ίσα το ύφος του είναι γλαφυρό, με χιούμορ και με μια ελαφράδα που χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό αλλά και στο μυαλό γιατί σου προκαλεί πολλούς προβληματισμούς. Είναι και η νόσος που με κάνει υπερ ευσυγκίνητη… Έτσι απολαμβάνω διπλά: Και μυθιστόρημα και εκτονώνομαι για όλα τα άδικα του κόσμου ετούτου. Να είσαι καλά βρε Γιώργή! Μου χρωστάς δυο ντουζίνες χαρτομάντιλα!

Μανώλης Κλόντζας

Ο Γιώργος Ηλιάδης, μετρ της αλληγορίας και της σάτιρας για όσους τον ξέρουν, έγραψε ένα μυθιστόρημα: Τα Δυο Πουγκιά. Σε εποχές κρίσεων (από αρχαιοτάτων χρόνων) εκτός από τη σαχλαμάρα που κυριαρχεί πάντα, υπάρχουν και οι θετικές εκπλήξεις που πάνε την κοινωνία μπροστά. Μία τέτοια έκπληξη είναι και ο Γιώργος για τα δεδομένα του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης.

Δέσποινα Ρέντα, Αθήνα

Νομίζω πως ήμουν από τους πρώτους που πήραν στα χέρια τους «Τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη. Το διάβασα αμέσως, όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα γιατί δεν είχα χρόνο. Χτες ολοκληρώθηκε και σήμερα που άρχισα να διαβάζω κάτι άλλο, έχω ακόμα τα πουγκιά στο μυαλό μου. Σαν να ήμουν εκεί και τα έζησα, σαν να είδα μια ταινία.
Ζωντανές, ολοζώντανες ήταν οι περιγραφές και οι διάλογοι, δίπλα ήμουν και τα παρακολουθούσα. Κάτι κι απ’ το παρελθόν της δικής μου οικογένειας, τις μικρές ιστορίες όλων μας με τις μικρές χαρές και τις πολλές πίκρες. Απλός, γλαφυρός, σεναριακός ο λόγος και μέσα απ’ την καρδιά. Κι όπως χαριτολογώντας λες Γιώργο, μάλλον πρέπει να σε αναγκάσουμε να συνεχίσεις. Τραβάτε με κι ας κλαίω δηλαδή, γιατί ήδη έχεις αφήσει εκκρεμότητες στις τελευταίες σελίδες! Καλά ταξίδια λοιπόν
*Η πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιώργου Ηλιάδη θα γίνει στα Χανιά. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία, ο τόπος της εκδήλωσης και οι συντελεστές της (ηθοποιοί, μουσικοί και ομιλητές).

Παραγγελίες του βιβλίου με μήνυμα στο ekd.radamanthys@gmail.com

ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6983-091058

Τιμή βιβλίου: 16,5 ευρώ (περιέχει ΦΠΑ 6%)
+Μόνο 2 ευρώ για έξοδα αποστολής


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Το άθροισμα των κόκκων σιταριού στο πρόβλημα της σκακιέρας και το παιχνίδι των πεσσών των αρχαίων Ελλήνων

Follow by Email