Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία

Μετασχηματισμός

Βιωματικό Εργαστήρι: «Δημιουργική γραφή & αυτογνωσία»

Βιβλιοπωλείο koukoubook & Εκδόσεις Ραδάμανθυς
6 Συναντήσεις – Έναρξη: 14 Οκτώβρη 2016

«Ό,τι μπορείς να νιώσεις, μπορείς και να το πεις», Θερβάντες
Δημιουργική γραφή & αυτογνωσία: μία διαλεκτική σχέση με τη δική της δυναμική. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα επιδιώξουμε να ανακαλύψουμε δυνατότητες, να αλληλεπιδράσουμε, να δώσουμε ώθηση στις διεργασίες δημιουργικής έκφρασης-γραφής αξιοποιώντας βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα, σε μία νέα σύνθεση, στον μετασχηματισμό…
%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd
Το πλαίσιο των έξι συναντήσεων (διάρκεια δύο ώρες η κάθε μία) περιλαμβάνει ενότητες που διαδέχονται αρμονικά η μία την άλλη, μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης με βιωματικές δράσεις που ενισχύουν τις εκφραστικές ικανότητες. Προσεγγίζουμε τη δημιουργική γραφή και την αυτογνωσία μέσα από δραστηριότητες που αφήνουν τη φαντασία να ζωγραφίσει ελεύθερα. Τα χρώματα, έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται στη ψυχή μας…   
 1. Ανακαλύπτοντας δυνατότητες
 2. Ο κύκλος που ενώνει
 3. Κίνηση – Έκφραση*
 4. Παιχνίδια ρόλων
 5. Ξετυλίγοντας το κουβάρι. Το παιχνίδι της φαντασίας
 6. Πράξη 1η: Μετασχηματισμός
 • Τις συναντήσεις συντονίζει ο Χρήστος Τσαντής.
*Τη συνάντηση με θέμα: «Κίνηση – Έκφραση» συντονίζει η Ελένη Καβαζίδου.

Συμμετοχές έως και τις 10 Οκτώβρη 2016

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ για κάθε συνάντηση. Έκπτωση 50% σε ανέργους.
(Το εργαστήρι εξελίσσεται σε έξι δίωρες συναντήσεις) 
Πληροφορίες και εγγραφές στο βιβλιοπωλείο koukoubook (ΜΠΟΝΙΑΛΗ 11-19, Χανιά, τηλ. 28210-57790) & στις εκδόσεις Ραδάμανθυς (6983 091058)

Λίγα λόγια για τους συντονιστές

-Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α.«Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», καθώς και σεμινάρια εισαγωγής στο Ψυχόδραμα. Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, καθώς και για τη Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο.
Το 2013 τιμήθηκε με έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Βραβεύτηκε στον 30ο διαγωνισμό διηγήματος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
 • «Με βάρκα το ταξίδι», μυθιστόρημα, 2007, Σύγχρονη Εποχή.
 • «Το πηγάδι», μυθιστόρημα, 2008, Σύγχρονη Εποχή.
 • «Φάρος», νουβέλα, 2012, Περί Τεχνών.
 • «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», νουβέλα, 2013, 2η ανανεωμένη έκδοση, Δεκέμβριος 2015, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 • «Κόκκινο Τριαντάφυλλο», ποιήματα, 2014, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
Επιμελήθηκε:
 • Το μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού», 2015, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 • Την ποιητική συλλογή της Μαρίας Ζαβιανέλη «Οι Θαλασσινοί κήποι», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 • Το μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 • Την επιστημονική μελέτη της Ελένης Καβαζίδου «Νοηματική Γλώσσα-Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 • Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
-Η Ελένη Καβαζίδου είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο της Χοροκινησιοθεραπείας και της Διατροφικής Συμπεριφοράς. Έχει αποκτήσει επάρκεια στη Νοηματική Γλώσσα. Παρουσίασε έρευνές της σε Διεπιστημονικά Συμπόσια και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών.
Υπήρξε στέλεχος της συντονιστικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεολαίας Κωφών και Ακουόντων καθώς και του αντίστοιχου Ευρωμεσογειακού, ενώ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Τμήματος Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί εν Ροή». Μετεκπαιδεύτηκε στην αξιοποίηση διάφορων τεχνικών θεραπευτικής γυμναστικής, φυσικής άσκησης, εναλλακτικής θεραπείας, συστημάτων χορού, εφαρμογών θεατρικού παιχνιδιού και εναλλακτικού θεάτρου.
Εργάζεται ως Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων με κύριο αντικείμενο την ενίσχυση Καινοτόμων Δράσεων στις θεματικές ενότητες Περιβαλλοντικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας.
Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί η επιστημονική της μελέτη με τίτλο: «Νοηματική Γλώσσα: Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Το άθροισμα των κόκκων σιταριού στο πρόβλημα της σκακιέρας και το παιχνίδι των πεσσών των αρχαίων Ελλήνων

Follow by Email