Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο δημιουργός και το έργο του, σε πρώτο πλάνο


Βιβλιοπωλεία-Συνεργάτες

Αθήνα:
-Πρωτοπορία, Γραβιάς 3-5, Πλατεία Κάνιγγος
-Matura, Δ. Διαμαντίδη 12, Κορυδαλλός
Θεσσαλονίκη:
-Πρωτοπορία, Λ. Νίκης 3, Παραλία
Πάτρα:
-Πρωτοπορία, Γεροκωστοπούλου 31-33, Πλ. Γεωργίου
-Γωνιά του του βιβλίου, Αγίου Νικολάου 32
Χανιά:
-Koukoubook, Μπονιαλή 11-19
-Librairie, Ανδρέα Παπανδρέου 75
-Μυθολογία, Μυλωνογιάννη 31
-Το βιβλιοπωλείο της 1866, Κόρακα 32
-Το βιβλίο, Πλ. Κολοκοτρώνη 29

Συνεργάτες:

ΕΛΕΝΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΛΕΝΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε."
Ζαλόγγου 6 10678 Αθήνα.
ΤΗΛ: 0030 210 3806007
FAX: 0030 210 3807338
tzevelekoue@tzevelekou.gr

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις Ραδάμανθυς

Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς είναι ένα νέο, συνεργατικό, εγχείρημα και φιλοδοξεί να δώσει δυνατότητα και βήμα έκφρασης σε ανεξάρτητους δημιουργούς. Οι συντελεστές του, δημιουργοί και οι ίδιοι, γνωρίζουν καλά και νοιώθουν τι σημαίνει να υπηρετείς τα συναισθήματά σου μέσα από την δημιουργική έκφραση.
«Ό,τι μπορείς να νιώσεις, μπορείς και να το πεις», έγραφε ο Θερβάντες. «Πρέπει να τολμάς να αισθάνεσαι», συμπλήρωνε ο Σταντάλ.  
  • Στις εκδόσεις Ραδάμανθυς ο δημιουργός δεν αποχωρίζεται το έργο του, ούτε σε μία στιγμή της εκδοτικής προετοιμασίας. Αλλά και οι εκδόσεις δεν ξεχνούν τον δημιουργό σε καμία στιγμή, πριν αλλά και μετά από την έκδοση.
  • Είμαστε συνεργάτες στην αλυσίδα της δημιουργίας, από τα πιο απλά, έως τα πιο σύνθετα βήματα.
Στόχοι μας είναι:
  1. η ανάδειξη της λογοτεχνικής δημιουργίας,
  2. ο εμπλουτισμός της ιστορικής έρευνας,
  3. η προώθηση της φιλαναγνωσίας,
  4. η ανάδειξη της τέχνης, της συγγραφής, της ανάγνωσης, της αφήγησης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Η άποψή μας

Δεν βαδίζουμε στα «τυφλά». Έχουμε άποψη για το είδος της λογοτεχνικής παραγωγής που προωθούν τα κυρίαρχα μέσα. Δεν αναπαράγουμε την «τυφλότητα» για την οποία μιλούσε ο Σαραμάγκου.
Οι αποχρώσεις της «τυφλότητας» εξαπλώνονται σαν παγκόσμια επιδημία. Υπάρχει όμως και το βιβλίο που μιλάει στη ψυχή, ανεξάρτητα από το εάν είναι μυθιστόρημα, διήγημα, παραμύθι, νουβέλα, ποιητική συλλογή, βιογραφία, ιστορική και επιστημονική έρευνα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση. Υπάρχει το βιβλίο που μπορεί να αγγίξει και να γονιμοποιήσει τις πιο ευαίσθητες και δημιουργικές χορδές του εαυτού, να γίνει συνοδοιπόρος στο ταξίδι της αυτογνωσίας, πολύτιμος σύμμαχος στο ταξίδι της Οδύσσειας του σύγχρονου ανθρώπου.
Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που απάντησαν καταφατικά στην ερώτηση του Ρίλκε:
  • «…Αναζητήστε την αιτία που σας αναγκάζει να γράφετε, δοκιμάστε αν οι ρίζες της φυτρώνουν απ’ τις πιο βαθιές γωνιές τής καρδιάς σας. Εξομολογηθείτε στον εαυτό σας: θα πεθαίνατε τάχα, αν σας απαγόρευαν να γράφετε; Τούτο, πρώτ’ απ’ όλα αναρωτηθείτε την πιο σιγηλή ώρα της νύχτας σας: Πρέπει να γράφω; Σκαλίστε βαθιά μέσα σας, να βρείτε την απόκριση. Κι αν η απόκριση τούτη αντηχήσει καταφατικά, αν απέναντι στο βαθυσήμαντο τούτο ρώτημα μπορείτε να υψώσετε ένα στέρεο κι απλό Πρέπει, τότε πλάσετε τη ζωή σας σύμφωνα μ’ αυτή την ανάγκη».

 Για τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας

Κάθε δημιουργός έχει καθαρή εικόνα, δεν έχουμε «ψιλά γράμματα» και κρυφούς όρους. Δημιουργούμε καθαρές σχέσεις, χτίζουμε δίκτυο συνεργατών-δημιουργών σε όλα τα είδη του λόγου και  ανταλλάσσουμε βοήθεια και στήριξη με τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει ο καθένας μας. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας συνεργασία με χαμηλό οικονομικό κόστος.
Εδώ, μοιραζόμαστε ισότιμα την αγωνία, την εργασία, το κόστος αλλά και τα οφέλη. Το οικονομικό παύει να γίνεται εμπόδιο για την έκδοση. Δεν βάζουμε «καπέλα» στις τιμές εκτύπωσης (π.χ. περίπου το κόστος εκτύπωσης για ένα βιβλίο 170 σελίδων, έγχρωμο μαλακό εξώφυλλο πλαστικοποιημένο, με «αυτιά», με ασπρόμαυρο εσωτερικό, ποιοτική έκδοση: 2,1 ευρώ το τεμάχιο για 100 αντίτυπα ή 1,9 για 300).
Δίνουμε όλη την προσοχή μας στην άρτια ετοιμασία και επεξεργασία του περιεχομένου του βιβλίου. Δεν κάνουμε διορθώσεις που βαφτίζονται «επιμέλεια». Κάνουμε ολοκληρωμένη λογοτεχνική επιμέλεια κειμένου σε συνεννόηση με τον δημιουργό.
Το κόστος επιμέλειας κυμαίνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κειμένου και δεν καταβάλλεται προκαταβολικά, αλλά μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου και ανάλογα με τη συμφωνία που θα γίνει με τον ίδιο τον δημιουργό. 
Για την ομάδα των εκδόσεων «Ραδάμανθυς»,
Χρήστος Τσαντής
*Το λογότυπο επιμελήθηκε η φίλη και συνεργάτιδα Βαγγελιώ Καρακατσάνη
e mail επικοινωνίας:
ekd.radamanthys@gmail.com
&
christos.tsantis@hotmail.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα δυο πουγκιά», του Γιώργου Ηλιάδη, στην Κρήτη της Κατοχής

Ο Μενέλαος Λουντέμης και η Μυρτώ

Το άθροισμα των κόκκων σιταριού στο πρόβλημα της σκακιέρας και το παιχνίδι των πεσσών των αρχαίων Ελλήνων

Follow by Email